Coràge

Blogg

Oppdateringer og Nyheter

"Mot-standeren" Brev nr. 1

Brev nr. 1 - Desember 2011

Det er en stund siden jeg fikk tanken om å finne et medium for å nå frem til venner og kjente, gamle og nye klienter og kontakter - personer jeg på en eller annen måte har møtt på min vei. Her er jeg, etter å ha overvunnet en god del motstand. 

Gradvis har det gått opp for meg at det jo nettopp er motstand jeg har jobbet med helt siden jeg startet som konsulent i 1999. Motstand i både mine klienter, i meg selv, og for ikke å glemme, i hun jeg har delt livet med i snart 40 år. Hun er en sterk bidragsyter til at jeg nå har inkludert coaching av par som et biprodukt av Executive Coaching. Det er stressog motstand på hjemmebane og ikke på jobb, som først og fremst tapper oss, skal vi tro doktoravhandlingen som var referert i Aftenposten tidligere i høst.

Temaet "motstand" er stort nok til at det nok kommer flere brev etter hvert. Dine kommentarer er velkomne, kanskje også som innlegg i spaltene. 

Min bror Sten ble nylig pensjonist ved fylte 67 år etter å ha ledet et stort konsern med 4-5000 medarbeidere. En evig entusiast og alltid ivrig tilhenger av profesjonell leder- og medarbeidertrening. Han er en viktig inspirasjonskilde for meg, ikke minst fordi hans hovedmantra de siste årene har vært "hvordan omgjøre motstand til medvirkning", godt hjulpet av konsulentene Terje og Mia i Tipping Point, som jeg derfor også skylder en takk! 

Så over til temaet:

"FORANDRING - NEI TAKK!"
En boktittel lyser mot meg i hylla: ”Immunity to change”. Er endring virkelig helt utenfor rekkevidde? Nytter det? Hva med de mange nyttårsforsettene, om du kaster noen blikk tilbake?
En relativt fersk undersøkelse viste at når doktorer forteller hjertepasienter at de kommer til å dø om de ikke endrer sine vaner, vil bare én av syv være i stand til å følge opp på tilfredsstillende vis. Ønske og motivasjon viser seg å ikke være nok: Selv om det bokstavelig talt er snakk om liv eller død synes evnen til varig endring å glippe ut av hendene våre.

Det er ikke bedre for slankere. Statistikk fra USA forteller at man ett år etter endt slankekur veier 7% mer enn før man begynte på kuren.

Det er håp. Noen har knekket koden. Det kommer jeg tilbake til i neste brev.


I denne runden gjenstår det bare å ønske deg en riktig GOD JUL, og et innholdsrikt, spennende og GODT NYTT ÅR!

Vennlig hilsen
Konrad
 

 
Time Magazine har i 84 år kåret "Årets person" , der redaksjonen skal velge den personen (eller gruppen eller saken/fenomenet) den synes har hatt størst innvirkning på samfunnet det siste året, på godt eller på vondt. I 2011 valgte de "The Protester". Motstand og motstandere er m.a.o i skuddet, bokstavelig talt!

Time Magazine har i 84 år kåret "Årets person" , der redaksjonen skal velge den personen (eller gruppen eller saken/fenomenet) den synes har hatt størst innvirkning på samfunnet det siste året, på godt eller på vondt. I 2011 valgte de "The Protester". Motstand og motstandere er m.a.o i skuddet, bokstavelig talt!

 
ER du blant dem som er forvirret etter VG's og Dagbladets mange gode råd om kosthold:  Ja til fett, nei til fett, høykarbo, lavkarbo etc etc . DA er du i godt selskap. Glem alle "gode råd", nyt julen og bygg opp nødvendig motstand, klar til å møte avisenes slanketips rett over nyttår. De kommer, vær du sikker.

ER du blant dem som er forvirret etter VG's og Dagbladets mange gode råd om kosthold: Ja til fett, nei til fett, høykarbo, lavkarbo etc etc. DA er du i godt selskap. Glem alle "gode råd", nyt julen og bygg opp nødvendig motstand, klar til å møte avisenes slanketips rett over nyttår. De kommer, vær du sikker.

Jon Tonning